La Banda

Foto Banda SUM Alcúdia de Crespins 2012Les primeres referències que existeixen d’una banda de música a l’Alcúdia de Crespins es remunten a 1910 en la que D. Vicente Mengot va formar un grup musical amb la direcció de D. Camilo Perales Pla constituint en l’any 1924 la primera banda de música del poble anomenada “ l’Alcudiense” i que en 1936 es dissoldria per causes de la Guerra Civil.

En 1972 ressorgeix novament però es consolida com a associació en 1975 quan D. Rafael Climent forma la 1a escola d’educands arribant a aconseguir en poc de temps 112 alumnes dirigits pel catedràtic D. Francisco Codina al qual es van anar integrant altres components que ja eren músics formant així la Banda de Música per la qual es va fer càrrec D. Juan Martorell ajudat per D.Victor Codina i és quan es constitueix la 1ª Junta Directiva de la Societat sent el seu primer president D. Miguel Mollà Galdón.

En l’actualitat la Societat Unió Musical de l’Alcúdia de Crespins compta amb més de 300 socis, una escola d’educads en ple creixement amb 70 alumnes i una banda de música de 50 músics sota la direcció de D. Xavier Ferrer i Garrigues sent president D. Ernest García Morant.